62. Jota 23. Joti

   
 62. Jota 23. Joti kampı 18-20 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Her sene Ekim ayının 3. hafta sonu tüm dünya izcilerinin katılımı ile genel olarak kısa dalga ( HF) telsizler ile uzak mesafelerle irtibat kurulur.
      Amatör bantlarda UHF ve VHF bantlarında simpleks veya röle üzerinden ayrıca yeni gelişen DMR protokollü cihazlar ile görüşmeler yaparak telsiz kullanımı teşvik edilir ve birtakım eğitimlerle izcilerin telsiz kullanım becerileri geliştirilir.
JOTA kelimesi Jamboree On The Air cümlesinin,
JOTİ Kelimesi ise Jamboree On The Internet cümlesinin kısaltmasıdır (Jamboree Kelimesi İzciler için büyük buluşma anlamına gelir.
      Tüm dünyadaki izciler 4 senede bir, dünya çapında büyük bir kampta buluşurlar, bu kamplara Jamboree denir. 2019 Yılı Jamboree si ABD de gerçekleşmiştir.)
 Jota çalışması Hangi Frekansta yapılır.
Genel olarak JOTA çalışması HF 40 metre 7.190 Mhz ve 7.090 Mhz de yapılmaktadır.
 Nasıl kayıt yapılır
Jota Joti info Adresine tıklayarak önce organizasyon sayfasına üye olunur. Üyelik için aktif kullanılan bir e posta adresi tercih edilmelidir. (açılan sayfada, sayfanın sonuna doğru join jota joti 2019 bağlantısını göreceksiniz)
Varsa kulübünüze veya şahsınıza ait facebook ve twitter kullanıcı bilgilerini girmeniz joti çalışmasında avantaj sağlayacaktır. (Unutmayın Türkiye İzcilerini temsil ediyorsunuz )
 En son olarak buraya tıklayarak kaydınızın yapılıp yapılmadığını kontrol ediniz.
Faaliyet yaklaştıkça birtakım menüler aktif edilecek ve JİD kodu almanız gerekecektir.
 Önemli Hatırlatma:
        Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Telsiz İşletmeleri Şefliğine bir dilekçe yazarak faaliyet özel çağrı işareti talep ediyoruz. (Örneğin TC1JOTA VEYA TCTİF34- TC19TR gibi)
 Faaliyet özel çağrı işareti almadıysanız A sınıfı bir belge ile kaydınızı yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar