2020 1. e- sınav

Uyarı : Sınav buşvurusu yapmaya başlamadan önce.

1- Yakın tarihli bir vesikalık fotoğrafınızı dijital ortama tarayıp hazır tutunuz.
2- HES kodunuzu hazır tutunuz.
3- Şayet öğrenci veya teknik bölümden muaf tutulacak bir üniversite muzunu iseniz mezuniyet belgenizi, Şehit gazi yakını belgenizi dijital olarak tarayarak hazır tutunuz. 


Başvuru esnasında neler yapacağım : 

1- Evvela yandaki adresten e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapmalısınız. Giriş
2- Amatör Telsiz Ön başvurusu Başlığı altında bulunan  "Milli Eğitim Bakanlığı" seçeneği işaretlenecek.
3- Gelen sayfada
Kimlik bilgileri başlığı altında doğum tarihinizi giriniz
Kimlik Bilgileri başlığının sağında bulunan kısımda 
    a- Doğum yeri il ilçe

    b- Nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe
    c- Baba adı
    d- Anne Adı
    e- HES Kodu ( kod yanlış girilirse başvuru iptal edilecek)  ( X9X9-9999-99 gibi arada "-" işareti olarak yazılması gerekmektedir.
    Kimlik bilgilerinin altında bulunan kısımda
    f- Kayıt Tipi ( Öğrenci , Gazi, Şehit Yakını, Engelli veya öğrenci gibi bunlardan hiçbiri değilseniz diğer i seçmelisiniz)
    g- Eğitim Durumu
    h- Sınav Bölgesi (SInav online yapılacaktır fakat sınava; fiilen daha önce belirlenmiş olan bir kurumda gireceksiniz. Evinize en yakın olan sınav noktasını seçmelisiniz. randevu tarihi uymuyorsa birbaşka kurumda da sınava girebilirsiniz. )
    ı- Belge Sınıfı seçilmelidir.
    i- İkamet adresi ve iletişim bilgileri girilimelidir.
    j- Vesikalık fotoğrafı sisteme yükledikten sonra konumlandırma ayarı yapmalısınız.
    k-  
Şayet (f)Kayıt tipi başlığında öğrenci veya teknik bölümden muaf tutulacak bir üniversite muzunu seçtiyseniz mezuniyet belgenizi, Şehit gazi yakını belgenizi sisteme yükleyiniz

Duyuruyu Okudum Anladım, Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Belirlenen Amatör Telsizcilik Sınav Ücretini Ödemeyi Kabul Ediyorum. kutucuğunu tikleyiniz.
Başvur butonunu tıklayarak kayıt işlemi tamamlanıyor.

Artık sisteme kaydettiğiniz mail ve cep telefonuna harç yatırma bilginizin gelmesini bekleyiniz. 

E-Sınav sonuçları için Tıklayınız 
-----





    4. e-SINAV BAŞVURU ÜCRETİ VE ÖDEME İŞLEMLERİ Adaylar, e-sınav başvurusunun KEGM tarafından kabul edilmesinden sonra en geç 30 (otuz) gün içinde KDV dâhil 115 (yüzonbeş) TL e-sınav ücretini T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden birine MEB “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığında kendilerine ait T.C. kimlik numarası ile yatıracaklardır.
     Ücret ödeme işlemini, e-sınav başvurusu KEGM tarafından kabul edilen adaylar gerçekleştirebilecektir. Sınava girecek adayların, sınav başvurusu kabul edildikten sonra en geç 30 gün içinde e-sınav ücretini yatırması gerekmektedir. Süresi içinde e-sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları iptal edilecektir. Hatalı olan ya da adayın kendisine ait olmayan T.C. kimlik numaraları ile yapılan ödemelerde, adayın başvurusu geçersiz sayılacak ve her türlü sorumluluk adaya ait olacaktır. Sınav randevusu oluşturulan aday, sınava girmemesi durumunda ücret iadesi talep edemez. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların da bu konuyla ilgili başvuruları dikkate alınmayacaktır.  




Yorum Gönder

0 Yorumlar